6 Şubat 2014 Perşembe

İLLUMİNATİ

  1776 yılında Almanya'nın Ingolstadt kentinde, Adam Weishaupt isimli Kabbalacı bir Hukuk Profesörü ve Baron von Knigge ile diğerlerinin yardımıyla kurulan gizli topluluk. Illuminati, "Aydınlanmış Olanlar" anlamına gelmektedir. Topluluğun kuruluş amacı cehaletle, baskıcılıkla ve kilisenin dogmalarıyla mücadele etmekti. Her ne kadar asıl amaç, aydınlanarak dinsel dogmalardan uzak, hür düşünceyi ve Newtoncu pozitif bilimin önünü açmak idiyse de, gizli siyasi amaçları olduğu öne sürülerek dünya siyaset tarihinin belki de zaman içerisinde üzerine en fazla komplo teorisi üretilmiş topluluğu halini almıştır.
Dünyanın en çok bilinen gizli örgütü. Google'da arattığınızda size şöyle der : "Yaklaşık 30.100.000 sonuç bulundu" 

Zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket ettiği iddia edilen, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir yapılanmadır. Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler.

-Amacı nedir? 

 Yeni dünya düzeni kurmak : Tek dünya hükümeti ve ekonomosi, tek bir güç, otorite, düşünmeyen ve sorgulamayan bir halk. 
Dünyadaki tüm siyasi iktidarları birleştirmek ve yönlendirmek istedikleri halde, tek hedefleri Dünya Hükümeti kurmak değil. Bunun da ötesinde, gerçek hedefleri, muazzam bir servet sahibi olmak ve harcamak, aşırı, doyma bilmez ve çılgın bir arzuya sahip oldukları halde, sadece daha fazla para kazanmak da değil. Bu aşağılık adamların asıl hedefi, evrenin tahtında oturan benzersiz, muhteşem Varlığı : İsa Hazretleri, rablerin Rab'bini ve Kralların Kralını devirmek. Yanlışlığa düşmeyin bu, Cennet'in en yüksek makamını yenmek, Tanrı'nın elleriyle yarattığı gelmiş geçmiş en kötü yaratığı, inançlarından dönerek Cennetten kovulan şeytanı zümrüt tahta oturtmak için girişilmiş, başarısızlığa mahkum, muazzam ve destansı ruhani bir isyan, tiksindirici, pis ve tamamıyla iğrenç bir girişim.

-Çalışma Sistemi ve İçeriği 


Tüm çalışma sistem içiçe geçmiş piramitler şeklindedir, en büyük resimde büyük bir piramit görünür ve bu piramidin en üst kısmında da herşeyi gören ve bilen Göz(Lucifer: Işın ve bilgi saçan anlamındadır, Şeytan olarak adlandırılır, diğer dinlerce kendisini Tanrı sanan melektir ve Masonların İlahıdır) vardır. 



  Bu resim 1 doların arkasından alınmıştır. İlluminatinin piramidi her 1 dolarının üzerinde bulunmaktadır. 

Altındaki MDCCLXXVI ise roma rakamlarıyla 1776'yı ifade eder. 1776 hem İlluminatinin hem de Amerika Birleşik Devletleri'nin kuruluş yılıdır. 
Yine birçok kaynağa göre bu büyük piramidin en tepesinde 10 kadar adam bulunmaktadır. Güce tapan, hırsız ve ahlaksız ancak azimli ve çalışkan bir avuç insan. Bunlar soylu ailelerin mirasçıları ve eski hanedanlıkların modern lordlarıdır. 

  Piramitte aşağıya inildikçe, halkların daha çok tanıdığı isimler, kuklalar ortaya çıkar ancak bunların hiçbir söz hakkı yoktur, doğrudan yukardan gelen emirleri olduğu gibi uygularlar ya da birşekilde yok edilirler. Dünyanın en ünlü kişilerinden, yatırımcılarından, şirket başkanlarından ve siyasilerden oluşan bir mozaik vardır. Amerika'nın siyasal sürecine hakim olmayı ve kontrol etmeyi kolaylıkla başarmışlardır. Sağ ya da sol kanat, cumhuriyetçi ya da demokrat, bu iki siyasal arasında hiçbir fark yoktur. 

Mark Dice, David Icke, Texe Marrs, Ryan Burke, Jüri Lina ve Morgan Gricar gibi yazarların belirttiğine göre Bavyera İlluminati, halen faal olan bir örgüttür. Pek çok teori dünyadaki birçok siyasi, askeri ve ekonomik olayın sorumlusunu gizli bir örgüt olan İlluminati olarak gösterir. Komplo teorisyenlerine göre birçok ABD Başkanı, bu örgüte doğrudan veya dolaylı olarak hizmet etmektedir. Ayrıca birçok tanınmış çocuk çizgi filmlerinde bilinç altı mesajlarıyla beyin yıkama gerçekleştirildiği iddia edilmektedir.

Myron Fagan'a göre Waterloo Savaşı, Fransız İhtilali, John F. Kennedy suikasti bu örgütün işidir.

1797 ile 1798 yılları arasında yayınlanan Augustin Barruel'in Memoirs Illustrating the History of Jacobinism ve John Robison'un Proofs of a Conspiracy kitaplarında illuminatinin ayakta kaldığı ve Fransız İhtilali'nin mimarı olduğu gibi uluslararası komplo teorileri ortaya atıldı.
 
kaynak :http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lluminati




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder